Sprookjes over graniet:
Wij horen nog steeds heel vaak van
klanten "Graniet is toch gevoelig voor zuren zoals azijn of een
sinaasappel" daarom gaan wij voor composiet.
Dit is een sprookje dat vaak verteld
wordt door verkopers in keukenzaken uit onkunde of om mensen naar
een composiet werkblad toe te praten.
Een paar feiten:
-
Gepolijst graniet is voor wat
betreft gebruiksgemak net zo gemakkelijk als een goed composiet
werkblad van kwarts composiet.
-
Graniet is niet gevoelig voor
voedingszuren zoals die zitten in sinaasappelen en azijn.
-
In gepolijst graniet trekt geen
vet en er is ook geen gevaar voor vlekken van rode wijn.
-
Een composiet werkblad dat
gemaakt is van steenmeel (gemalen graniet en marmer) is
gevoeliger voor zuren en vetvlekken dan een gepolijst graniet.
-
Gezoet graniet is wel gevoelig
voor vetvlekken, deze kunnen hardnekkig te verwijderen zijn,
wilt u een mat werkblad? dan is een kwarts composiet
werkblad gebruikersvriendelijker, vlekken zijn hierin
gemakkelijker weg te poetsen.
Dus wilt u een gepolijst werkblad,
dan is de kleur het meest belangrijke keuze argument, voor wat
betreft gebruiksvriendelijkheid scoren graniet en composiet ongeveer
gelijk.
Graniet wordt vaak verwisseld met
Belgisch Hardsteen, deze steen is wel gevoelig voor zuren!
Bij sommige keukenzaken wordt
composiet van steenmeel verkocht als werkblad, wij bieden alleen
composiet van kwarts aan omdat alleen dit composiet materiaal voldoet voor gebruik in
de keuken.